Виноград Вікторія - сорт винограду раннього терміну дозрівання - 100 - 115 днів. Відрізняється підвищеною морозостійкістю, вирощують як неукривний виноград на півдні України. Виведений в НИИВиВ імені Потапенко.
Кущі середньої сили росту. Квітка функціонально жіноча. Грона великі середньою масою 600-800 г і більше, конічної форми, помірно-щільні. Ягоди великі, 6-7,5 м, 27x22 мм, овальної форми, червоно-малинового забарвлення, соковиті, щільні, приємного гармонійного смаку. При повному дозріванні ягід з'являється мускатний присмак. Плодоносних пагонів 70-90%. Навантаження дорослих кущів 25-30 вічок на кущ при довжині обрізки плодових лоз на 5-8 вічок і коротка на 2-4 вічка. Виноград Вікторія має підвищену стійкість до мілдью, оїдіуму, сірої гнилі. Морозостійкість підвищена до -26 -27 °С