Жимолость Бореаліс Блізард
Жимолость Бореаліс Блізард
150.00 грн.
Поділитись:
  • facebook
  • telegram
  • viber
Опис

їстівний
пізній
прямостоячий
Жимолость Бореал Близзард (Boreal Blizzard) - новий канадський сорт. Він виведений для холодного клімату, але добре плодоносить в будь-яких умовах. Підходить як для особистого саду, так і для комерційного вирощування з механізованим прибиранням врожаю. Плоди десертні, відмінного збалансованого смаку: ніжне поєднання медової солодощі і кислоти.

Морозостійкість виняткова, для дорослої рослини - до -45 ° C. Чи не небезпечні і заморозки до -8 ° C в період цвітіння.

Бореал Близзард був отриманий в 2007 році при схрещуванні жимолості Соловей і сорти з програми американки Максін Томпсон. Селекціонер - Роберт Борс, Університет Саскачевану, Канада. На ринок сорт випущений в 2016 р

Чагарник прямостоячий, середньорослий. Висота 1,5-2,4 м, розмах 1,2-1,8 м. Крона густа, розлога, куляста. Пагони міцні, розгалуження середнє. Кора червоно-коричнева, глянцева.

Листя середньо- або темно-зелена, витягнута, із закругленою вершинкой, можливо легке опушення на верхній стороні. Квітки блідо-жовті або білі.

Плоди великі, оберненояйцевидні, з маленьким оком і пушком у вершини. Колір темно-синій з восковим нальотом. М'якоть щільна, соковита. Шкірочка гладенька. Довжина ягоди - 2,5-3,5 см, діаметр - 1 см. Середня вага - 2,8 г, максимальний - 3,9 м Аромат яскраво виражений.

Ягоди при дозріванні не опадають, знімаються легко. Збирати врожай потрібно під час ранкової прохолоди, а спекотним літом до сходу сонця, оскільки плоди, зняті в спеку, травмуються і погано зберігаються. Рекомендується відразу поміщати їх у холодильник.

З 6-7-річного віку починають регулярні санітарні обрізки. Верхівки у молодих пагонів не чіпають, оскільки саме на них формується більша частина врожаю.

Сорт рідко хворіє, стійкий до цвілі і борошнистої роси.

Ви маєте запитання?
Дякуємо за Ваше запитання!
Ми якомога скоріше намагатимемося надати Вам відповідь.