Карбамід - найбільш концентроване азотне добриво - для плодових дерев, ягідних культур, овочів, винограду, декоративних рослин та квітів.
Ефективність карбаміду, використаного в якості основного добрива, нічим не поступається відомій всім аміачній селітрі. У той же час саме карбамід містить найбільшу кількість азоту, що забезпечує високу доцільність його використання.
Амідна форма азоту даного добрива не вимивається з грунту, цей факт дуже важливий при використанні в областей з рясним зволоженням і територій поливного землеробства.
Амідна форма азоту даного добрива не вимивається з грунту, цей факт дуже важливий при використанні в областей з рясним зволоженням і територій поливного землеробства.
Рекомендована норма внесення:
Під капусту, цибулю-ріпку, буряк, томати, перець, картопля - 20-25 г/м²
Під огірки, горох - 5-8 г/м².
Для підгодівлі суниці, томатів, огірків, капусти - 20-30 г на 10 л води, полив з розрахунку 1л на кожну рослину.
Для підгодівлі смородини до розпускання бруньок - 20 г на 10 л води, агрусу - 10 г на 10 л води до розпускання бруньок і 10 г на 10 л води в період росту пагонів. При посіві в рядки 2,5-4г добрива в лунку з обов'язковим перемішуванням добрива з грунтом. Склад: азот - не менше 46,2%.
Сечовину вносять по всій проекції крони дерев і чагарників. Підплодоносну яблуню рекомендується вносити 200-250 г сечовини, під вишню і сливу - 120-140 г. Сечовину можна вносити, розсипаючи її по поверхні, потім слід рясно полити. Можна також вносити і в розчиненому вигляді, але полив обов'язковий і в цьому випадку.