Розмір: Маленькі
Вага плода: 40 - 45 г
Дозрівання: Друга пооовина літа
Морозостійкість: Висока
Схема посадки: 4 х 4,5 м
Особливості сорту: Плоди мають вагу не більше 40-45 г, діаметр — 2,5-3 см. Колір варіюється від золотисто-жовтого до яскраво-червоного. Окремі підвиди мають незвичайні відтінками: наприклад, Алтайський голубок має покривну забарвлення бірюзового кольору. Поверхня плоду може складатися з деякого подібності ребер.
М’якоть частіше буває жовтого кольору, щільної консистенції, досить соковитою. Смак кисло-солодкий, з легким терпким смаком. Смак багатьох підвидів (наприклад, Китайська Керр, Сибірська багрянки) мають екзотичні оригінальні відтінки, порівняти які з якихось інших смаком складно. Райські яблука стійкі до більшої частини хвороб і шкідників. Особливою опірністю відрізняються щодо борошнистої роси і парші.